JEČMENOVI GRISINI Z SEZAMOM
DOMAČI JEČMENOVI GRISINI Z SEZAMOM
SESTAVINE:
Čas priprave: 1-1,5 ure (vzhajanje)
Za 20-30 grisinov.
- 200 g moke
- 1,5 dcl vode
- 3-4 žlice olja
- 1 čajne žličke soli
- 1 žlica sladkorja
- 0,5 kocke kvasa
- 1,5 dcl vode
- 3-4 žlice olja
- 1 čajne žličke soli
- 1 žlica sladkorja
- 0,5 kocke kvasa
- 1 jajce
- sezam
- sezam
NAVODILA ZA PRIPRAVO:
Kvas zdrobimo v toplo osladkano vodo in ga pustimo vzhajati 5-10 minut.V večjo posodo stresemo moko in ob rob natresemo sol. V sredini naredimo luknjico in v njo počasi vmešamo vzhajan kvas. Pazimo, da ne pride v stik s soljo. Ko je kvas vmešan, vsebino dobro zmešamo skupaj. Prilijemo olje in vse skupaj zgnetemo. Testo pustimo vzhajati vsaj pol ure.
Po tem času testo razdelimo na delčke velikosti male klementine.
Vsak delček posebej zvijemo v tanek svaljek premera slabe polovice centimetra. Po potrebi svaljek razpolovimo, če je predolg - odvisno od željene velikosti.
Nepečene grisine položimo na peki papir, premažemo s stepenim jajcem in potresemo s sezamom.
pa dober tek :-)
Preberi si še:
PROSENI PIŠKOTKI
DOMAČI PIŠKOTI Z MARMELADO
AJDOVE KROGLJICE
Komentarji
Objavite komentar
Zahvaljujem se za komentar