OTROŠKE ALERGIJE, BOLEZNI DEBELOST

Otroci so kar štirikrat bolj nagnjeni k alergijam kot odrasli

Ne preseneča, da je smrtnost zaradi alergične reakcije na hrano največja prav pri otrocih. Največ reakcij na nove alergene v hrani zasledimo pri otrocih, mlajših od dveh let. Celo neznatne količine alergenov so lahko usodne. Kako je to mogoče? Po raziskavah Dr D'Adama lahko prisotnost neustreznih snovi v prehrani, ki reagirajo z antigenom otrokove krvne skupine, vpliva na razvoj dojenčkovega črevesja. Najpogostejša posledica? Izguba integritete prebavnega trakta, ki se tipičo izraža kot celiakija (alergija ali intoleranca na gluten).
Naša vedno bolj hranil osiromašena prehrana – od monokulturne pridelave, hitre hrane, močno predelane, industrijsko pripravljene hrane, gensko spremenjene krme in živil, kontaminacija s pesticidi, herbicidi in drugimi kemikalijami, antibiotiki, težkimi kovinami, do barvil, konzervansov, arom – in zmanjšan vnos neonesnaženega, biodinamičnega sadja in zelenjave, ima zelo negativen vpliv na naše zdravje. To je velik problem zlasti pri otrocih in mladini, pri katerih se telo šele razvija.

Glavni krivci

Če odštejemo posameznikovo specifiko, kot jo določa krvna skupina (oz. nutrigenomični profil®), so v splošnem najbolj problematična spodaj navedena živila in dejavniki, še zlasti, ker so prisotni praktično v vsej industrijsko pripravljeni hrani, od mesnih izdelkov, omak, juh, namazov, prigrizkov, napitkov pa do piškotov, čokolade in drugih »priboljškov«. To velja tudi za izdelke v trgovinah z zdravo prehrano, ki so označeni kot »ekološko pridelani«, »bio«, »naravni« in »zdravi«.
Opomba: problematičnost snovi v gornjem seznamu je zelo dobro dokumentirana in nesporna. Navedene spletne povezave nudijo zgolj izhodišče za nadaljnje raziskave vedoželjnega bralca.

Vir:Nutrigenomika.info

Komentarji

Priljubljene objave