Zakisanost je glavni vzrok celulitaste kože

Zakisanost telesa nastane predvsem zaradi napačne prehrane. Najbolj nas zakisajo sladkor, prečiščeni ogljikovi hidrati in meso. Posledica zakisanosti telesa ni samo pomanjkanje mineralov, ampak tudi skladiščenje kislih presnovkov v tkiva, kožo, mišice, sklepe in organe. Posledica tega dogajanja je slabša oskrba celic s hranljivimi snovmi, pa tudi razstrupljanje celic je slabše. Pogosteje dobimo krče, bolj smo občutljivi na bolečino, hitreje dobimo alergije in vnetja (revma, artritis).

Tudi artroza nastane zaradi zakisanosti, saj kisel pH raztopi sklepni hrustanec. Kislo okolje je ugodno za razvoj rakastih celic, bakterij, glivic, virusov in parazitov. Veliko srčnih infarktov se sproži v jutranjih urah, ko je v telesu »poplava« kislin. Zakisanost se poslabša v menopavzi, saj ženske z menstruacijo izgubijo redno mesečno razkisanje. Vročinski valovi in močno potenje ob nastopu menopavze so samo reakcije telesa, ki bi se rado razkisalo.
Katera hrana nas zakisa?

Zakisanost telesa lahko izmerimo. Na predavanju boste izvedeli, katere metode so najnatančnejše in kdaj mora biti urin kisel, kdaj pa bazičen. Telesa ne moremo razkisati zgolj z bazično prehrano, pač pa si moramo pomagati tudi s prehranskimi dopolnili. Katera so najboljša? Ali bazične kopeli res pomagajo?

Zakisanost telesa je povezana z nastankom skoraj vsake od sodobnih civilizacijskih bolezni, pa vendar je v medicini in vsakdanjem življenju le malo poznana. Na srečo si jo lahko vsakdo sam izmeri in ukrepa, še preden pride do resnih zdravstvenih težav.

Avtor Helena Golenhofen

Odpravite zakisanost, da boste lahko skočili v nove kopalke.
Nekaj dobrih modelov si lahko ogledate na spodnjih vsebinah:
http://mojlookkopalke.weebly.com/
http://kopalke.weebly.com/

Komentarji

Priljubljene objave