CELULIT, NEPLODNOST, DEBELOST JE POSLEDICA ZAKISANOSTI TELESA

V ženskem organizmu se kopičijo kisline, ki se med menstruacijo izločajo iz telesa. Kisline in strupi, ki so se doslej nalagali v krvi, limfi, celični tekočini in placenti, se presnovijo v kisle presnovke. V tej nevtralizirani obliki se nalagajo na bokih, stegnih in nadlahteh. Kisli presnovki si razmeroma lahko topne in se enostavno izločajo.

Hildegard von Binden je leta 1150 z enim stavkom nazorno ponazorila razliko v presnovi med moškim in žensko, ko je dejala: "Ženska enkrat mesečno izloči slabe sokove."

Nakopičene kisline oziroma "slabe sokove", kot jih imenuje Hildergard, ženski metabolizem vse do izločitve nalaga na treh "parkirnih mestih". Na prvem mestu sta kri in limfa, na drugem placenta, na tretjem boki, zadnjica in nadlahti.

Le kadar je telo prekomerno zakisano je potrebno tudi tretje "parkirno mesto". Vendar pa je tretje "parkirno mesto" pravzaprav parkirna hiša. Ponazarjajo jo ženski boki, zadnjica, nadlahti in stegna. Avtomobile v tej parkirni hiši predstavljajo nevtralizirane kisline (celulitni kisli presnovki), ki jih kri, limfa in placenta niso mogli več sprejeti. Običajno zadostujejo parkirne zmogljivosti v parkirni hiši. Več kislin se čez mesec nabere, več težav imamo s slabim počutjem. Zaradi redčenja kislin nastajajo glavoboli, migrene ali endemi, posledično pa je tudi razpoloženje slabše. Ženske pravijo, da so "bolj občutljive. Moški pa so zato še toliko bolj obzirni!

...

Kako torej nastanejo številne kisline, ki se pri posameznikih različno kopičijo glede na njihov življenjski slog in način prehranjevanja?

Sečna kislina in sečnina nastanejo zaradi uživanja mesa in odmiranja človeških celic. Ocetna kislina nastane zaradi uživanja sladkarij, slabih maščob in nizkokaloričnih napitkov, taninska kislina zaradi pitja kave in črnega čaja, mlečna kislina zaradi prekomerne mišične aktivnosti, acetilno-salicilna kislina zaradi jemanja tablet proti bolečinam, solna kislina zaradi stresa in jeze, ogljikova kislina zaradi uživanja pijač z ogljikovim dioksidom.

Žveplova kislina je posledica uživanja svinjine in zadrževanja vetrov, solitrova kislina posledica uživanja prekajanega mesa in številnih vrst sira, oksalna kislina se ustvarja pri uživanju špinače, rabarbare in kakava (čokolade).

Sezona kazanja kože se še ni začela, zato imamo nekaj mesecev časa, da z razkisanjem izgubimo nekaj celulita.

Komentarji

Priljubljene objave