PREHRANA PO KRVNIH KUPINAH

Eat Right 4 Your Type  

PREHRANA NA PODLAGI KRVNIH SKUPIN

 
 
V neskončni poplavi diet in napotkov za zdravo prehranjevanje je prehrana po krvni skupini plod znanstvenih naturopatskih raziskav in dognanj pionirja na tem področju dr. Petra J. D'Adama.


Zakaj prehrana po krvnih skupinah?


Zakaj je krvna skupina pomembna?
Če verjamete ali ne, vaša krvna skupina je pomemben gradnik vaše DNK, ki vpliva na celo vrsto procesov v vašem telesu - od razvoja zarodka pa do odkrivanja tumorskih markerjev in prebavljanja hrane. Kar zadeva prehrano, pri organizmih glede na krvno skupino beležimo predvsem naslednje razlike:
•Protitelesa, ki jih proizvajajo proti "sovražnikom" v okolju.
•Občutljivost na različne lektine.
•Raven želodčne kisline, encimov in drugih prebavnih sokov, kar zlasti vpliva na sposobost prebave in presnove mesa oz. beljakovin in maščob živalskega izvora, in na črevesno floro.
Ta informacija je ključna, saj nam pove, da niso vsi načini prehrane enako ustrezni za vse, pri čemer je eden od ključnih kriterijev prav krvna skupina.
Ljudje so že samo glede na svojo krvno skupino po sistemu ABO različno prilagojeni za uživanje različnih vrst živil, kar bistveno vpliva na zdravje oz. na predispozicije za razvoj bolezni. To pomeni, da je treba vrsto hrane vedno izbirati glede na tip organizma in nikakor ne na podlagi ideologije, religije, etičnih prepričanj ali nekih posplošenih priporočil, ki so enaka za vse.
Vir:Nutrigenomika

 

 

KATERA KRVNA SKUPINA SEM

 

SAMOPLAČNIŠKO TESTIRANJE:

Hepatitis A (anti-HAV IgG, Anti-HAV IgM)
Hepatitis B (HbsAg presejalni in potrditveni test, anti-HBs kvantitativni, anti-HBc celotni,...)
Hepatitis C (anti-HCV)
HIV (anti HIV 1/2/0+p24Ag)
Sifilis (anti-Treponema pallidum-presejalni test)
Toxoplazmo (IgG anti-Toxoplasma gondii, IgM anti-Toxoplasma gondii)
Steklino (protitelesa na anti-Rabies)
Določitev krvne skupine, RhD
Indirektni Coombsov test (ICT)
Ostalo (po katalogu)
 
Oglasite se lahko brez predhodnega naročanja vsak delovni dan od 7. do 14. ure. V primeru testiranja na anti - HIV ter svetovanja pa od 8. do 14. ure. Zglasite se v prvem nadstropju Zavoda RS za transfuzijsko medicino, Šlajmerjeva 6 (sprejemna pisarna).
 
S seboj prinestite osebni dokument, razen v primeru anonimnega testiranja. Rezultati testiranja so
dostopni naslednji delovni dan po 14. uri.

Za duplikat izvida se ravno tako zglasite v prvem nadstropju vsak delovnik od 7. do 14. ure. Prepis izvida lahko prevzamete takoj, ko je ta pripravljen (počakate).  http://www.ztm.si/sl/storitve/testiranje

Komentarji

Priljubljene objave