SLADKOR UNIČUJE TELO IN ŠKODUJE KOŽI

Na kakšen način beli rafinirani sladkor škoduje telesu?

Sladkor zelo hitro preide v kri, njegova vsebnost v krvi naglo narase, kar ustvari občutek napolnjenosti z energijo. Zelo hitro pa sledi preobrat. Šok prizadene predvsem trebušno slinavko, ki odda preveč inzulina in zaradi tega pride do občutka utrujenosti, celo vrtoglavice.
  • Ker beli rafinirani sladkor ob sebi nima vlaknin in ostalih pomočnikov pri prebavi (to ga razlikuje od sladkorja prisotnega v sadju), vse potrebno jemlje našemu organizmu (popolnoma poruši ravnovesje mineralov v telesu, povzroča pomanjkanje kalcija). Jemlje predvsem snovi, ki jih telo potrebuje za hrano živcev in žlez. Posledice se lahko kažejo v boleznih živcev, tudi v živčnem zlomu, nespečnosti, obolelosti žlez itd. Govori se, da bi beli rafinirani sladkor zaradi njegovih učinkov in posledic morali uvrstiti med droge.
Sladkor povzroča preko hormonskega sistema v možganih spremembe, kot je na primer izločanje seratonina in morfiju podobnih snovi. Zaradi tega pride ljudem uživanje sladkarij v navado in postanejo zasvojeni s sladkorjem. Če morate zaužiti sladkor, da se boste potem dobro počutili, ste zasvojeni.

Kako pa sladkor vpliva na kožo?

  • Če se vam posledice na zdravje ne zdijo dovolj dober razlog za drastično zmanjšanje sladkorja v vaši prehrani, pa vam moram povedati še to, da je sladkor najbolj škodljivo živilo za vašo kožo. Če bi radi upočasnili staranje vaše kože (seveda tudi celotnega telesa), morate zmanjšati oz., če zmorete, ukiniti beli rafinirani sladkor v vaši prehrani.

Kot prvo vsa živila z visokim glikemičnim indeksom povzročajo akne. Kot drugo, pa beli rafinirani sladkor povzroča t.i. glikacijo. Gre za škodo na telesnih beljakovinah, ker se nanje veže sladkor, Krvni sladkor se veže na vlakna kolagena in jih naredi trdnejša. Zaradi tega koža izgubi prožnost in elastičnost, pojavijo se gube, koža pa postane mlahava in se povesi.

Zaključek:


  • Sladkor je strup in droga. Nihče ga ne potrebuje, in če se le da, ga ukinite 100%. Če želite to storiti, se morate zavedati, da je sladkorja največ v slaščicah, vsej predelani hrani (vnaprej pripravljeni hrani, kot so zmrznjene pice itd.), v sokovih (tu se skriva daleč največ sladkorja, če se ne motim je v 0,5L CocaCole nekje 55g sladkorja), kečapih in podobnih dodatkih, v sadnih jogurtih je OGROMNO sladkorja (v 0,5L sadnega jogurta "ZNAMKE", je 16!!! vrečkic sladkorja za kavo, to je več kot v CocaColi (saj veste tistih vrečkic, ki jih dobite v lokalu ob kavi)) pa v kruhu in še bi lahko naštevala.
Vir: Fatalna.si

Komentarji

Priljubljene objave