ODPRAVA CELULITA BREZ ČUDEŽNIH KREM

ODPRAVA CELULITA BREZ KREM




45 minut samomasaže na dan dovolj spodbudi tkivo, da absorbira maščobe in pomaga zmanjšati ali celo izničiti celulit. Kako se lotiti samomasaže na najučinkovitejši način?
Znebite se pomarančne kože s pomočjo masaže. (Foto: iStockphoto)
Masaža je starodavno sredstvo, ki služi za aktiviranje celotnega telesa, saj spodbuja in pospešuje krvni pretok, razgrajuje maščobne blazinice, pomaga odstraniti 'odpadne' snovi iz telesa in učvrstiti telo. Vendar pa učinki masaže niso samo fizični, temveč tudi psihični. Če samo pomislimo na kožo kot na nekakšno mejo med zunanjostjo in notranjostjo telesa, zlahka razumemo, zakaj z masažo kože pridemo v stik s svojo notranjostjo in samim sabo. V primeru celulita, ta dotik vzbudi čustva, raztopi vozlišča in čustvene blokade ter strahove, ki so se ujeli v dele telesa in jih je prizadel celulit.

Tudi nekoliko večja zadnjica je lahko napeta! (Foto: iStockphoto)

Osnovna pravila za samomasažo

Če želite, da bo masaža uspešna in zares prijetna ter učinkovita, je priporočljivo, da se držite nekaj osnovnih pravil. Med njimi so najpomembnejša sledeča:
- za masažo, to dragoceno in koristno razvajanje, si izberite del dneva, ko ste najbolj umirjeni in si lahko privoščite užitek, med katerim vas ne bo nihče motil;
- masirajte se vsak večer, najmanj 15 do 20 minut,  najboljši učinek pa boste dosegli z masažo, ki bo trajala približno 45 minut dnevno;
- nikoli se ne začnite masirati s hladnimi ali preznojenimi rokami;
- masaža proti celulitu mora biti nežna, prijetna in nikoli boleča;
- na predelu trebuha bodite izjemno nežni, noge pa si morate masirati od spodaj navzgor – v smeri proti srcu;
- pomagajte si z eteričnim oljem po vašem okusu.

Kako se pravilno masirati?

Za odstranjevanje celulita je najprimernejša nežna in čutna masaža, ki jo lahko stopnjujte do nekoliko 'agresivnejše' oblike, a nikoli do te mere, da bi občutili kakršno koli bolečino.
Masažo začnite z nežnim božanjem nog. Tako jih boste ogreli in pripravili na masažo. (Foto: iStockphoto)
1. Začnite z občutkom
Masirati se začnite z nežnim božanjem predelov, ki bi jih radi obdelali in na katerih bi se radi znebili celulita. Te metode pa ne uporabite zgolj na začetku, temveč tudi ob koncu masaže.S segretimi rokami se božajte in tako pripravite telo na masažo.
2. Ogrlica
Raztegnite dlani in z njimi naredite sklenjen krog okoli gležnja. Dlani imejte sklenjene tako, da se palca in mezinca ene in druge roke stikata na eni in na drugi strani gležnja. Z rokami se čvrsto primite in jih potegnite proti vrhu nog, vse do stegen, postopek pa ponovite večkrat zaporedoma.
3. Razkrajanje
Ko ogrejete območja, ki jih je prizadel celulit, se uščipnite za najbolj prizadeti del telesa tako, da z roko tvorite nekakšno gubo. Nato potegnite s palcem ene roke v eno smer in z drugo roko v drugo smer. Ne vztrajajte dolgo časa na isti točki, temveč roki premikajte po prizadetem območju in z njima delajte gube, da spodbudite prekrvavitev tkiva.
Z rokami tvorite gube in se nežno ščipajte. (Foto: iStockphoto)
4. Gnetenje
Ko kožo dobro 'preščipate', začnite z gnetenjem prizadetega območja. Predstavljajte si, da gnetete testo, to tehniko pa uporabite predvsem na stegnih, bokih in zadnjici.

Če boste redno izvajali masažo, bo napredek zagotovo viden. (Foto: iStockphoto)
5. Drobljenje
Roke stisnite v pesti in s členki prstov pritiskajte v telo. Drobljenje uporabite samo za odpravljanje celulita na stegnih in zadnjici.
6. Pritisk
Vrnite se v začetno fazo. Z razprtimi dlanmi se dotikajte telesa, vse od gležnjev do zadnjice in dimelj ter tako ponovno vzpostavite prekrvavitev.
Če kri zaradi predolgega sedenja, premalo rekreacije ali drugih vzrokov ne more pravilno teči skozi vene in limfe, v kateri se nahajajo celice, ki odnašajo odpadne snovi in strupe, se te odvečne snovi začnejo kopičiti v tkivu in shranjevati med celice in maščobo. Zaradi njihovega nabiranja se manjša pretok krvi, zaradi tega pa se začne oblikovati celulit. Masaža bo spodbudila premikanje tekočin, ki zastajajo v tkivih in jih pomaknila proti prebavnim potem, na ta način pa bo pomarančna koža postala manj vidna, vi pa bolj samozavestni.

Komentarji

Priljubljene objave