KOROMAČ Z OLIVAMI

KOROMAČ Z OLIVAMI:


SESTAVINE

  • gomoljev koromača
  • izkoščičenih črnih in zelenih oliv
  • rdeči papriki
  • olivnega olja
  • česna
  • sol
  • sveže mletega popra
  • limoninega soka
  • svežega rožmarina
  •  

NAVODILA ZA PRIPRAVO

  • Koromače očistimo in operemo. Gomolje razrežemo na krhlje. Papriki operemo in po dolžini razpolovimo. Odstranimo pecelj in semena, nato pa ju narežemo na trakove. Česen olupimo in nasekljamo. Vejice rožmarina operemo in otresemo.
  • Krhlje koromača damo v kozico in natočimo toliko vode, da je ves koromač pokrit. Vodo rahlo posolimo in kozico pristavimo na kuhalnik. Ko voda zavre, znižamo temperaturo in počasi kuhamo 10 minut. Koromač nato dobro odcedimo.
  • V ponvi z debelim dnom segrejemo olje in na njem 4 minute z vseh strani popekamo krhlje koromača. Dodamo papriko, premešamo in pražimo še 4 minute.
  • Primešamo česen, olive, limonin sok in začinimo s soljo in poprom. Jed preložimo na servirni krožnik, okrasimo z rožmarinom in postrežemo.


    100g jedi ima le 100 kalorij in je izredno osvežilna.

    Vir: okusno.je

Komentarji

Priljubljene objave