Naj bo naše telo nahranjeno z kvalitetno hrano, ki polni naše celice ter nam daje vitalnost, lahkotnost ter prispeva k dobremu počutju.
Blog vsebuje koristne nasvete in recepte za pravilno in zdravo prehranjevanje z pretežno ekološko domačo, nizkokalorično, visokohranilno in dietno prehrano za vitko in zdravo telo
Koromače očistimo in operemo. Gomolje razrežemo na krhlje. Papriki
operemo in po dolžini razpolovimo. Odstranimo pecelj in semena, nato pa
ju narežemo na trakove. Česen olupimo in nasekljamo. Vejice rožmarina
operemo in otresemo.
Krhlje koromača damo v kozico in natočimo toliko vode, da je ves
koromač pokrit. Vodo rahlo posolimo in kozico pristavimo na kuhalnik. Ko
voda zavre, znižamo temperaturo in počasi kuhamo 10 minut. Koromač nato
dobro odcedimo.
V ponvi z debelim dnom segrejemo olje in na njem 4 minute z vseh strani
popekamo krhlje koromača. Dodamo papriko, premešamo in pražimo še 4
minute.
Primešamo česen, olive, limonin sok in začinimo s soljo in poprom. Jed
preložimo na servirni krožnik, okrasimo z rožmarinom in postrežemo.
100g jedi ima le 100 kalorij in je izredno osvežilna.
Komentarji
Objavite komentar
Zahvaljujem se za komentar