PROSENA KAŠA Z ZELENJAVO
PROSENA KAŠA Z ZELENJAVO
Potrebujemo (za eno osebo):
- 50g oluščenega prosa
- 1 korenček
- polovico rumene paprike
- sladki feferon
- 1 redkvico
- polovico srednje velike čebule
- pest špinače
- nekaj listov bazilike
- peteršilj (po želji)
- sol in kajenski poper (po želji), začimbe
- hladno stiskano olivno olje ali kokosovo mast
Priprava:
V cedilu pod tekočo vročo vodo izperite proso in ga dajte kuhati v hladno vodo, ki naj je bo še enkrat toliko kot pa prosa. Če želite, lahko proso prej čez noč skalite v toliko vode, kot je prosa. V tem primeru naslednji dan dodajte samo eno merico vode. Ko voda zavre, kuhajte še 5 do 10 minut. Proso, pokrit s pokrovko, pustite stati še 15 minut, da vpije vso vodo.Medtem seskljajte čebulo, korenček, papriko, feferone in redkvico. Na maščobi popražite čebulo ter dodajte ostalo zelenjavo. Pražite minutko ali dve. Odstavite z ognja in zmešajte s prosom. Sesekljajte še baziliko, peteršilj in špinačo ter vse skupaj dodajte proseni jedi. Začinite po želji.
Vir: Ekomagazin.si
Komentarji
Objavite komentar
Zahvaljujem se za komentar