PROSENA KAŠA Z ZELENJAVO

PROSENA KAŠA Z ZELENJAVO

 

Potrebujemo (za eno osebo):

  • 50g oluščenega prosa
  • 1 korenček
  • polovico rumene paprike
  • sladki feferon
  • 1 redkvico
  • polovico srednje velike  čebule
  • pest špinače
  • nekaj listov bazilike
  • peteršilj (po želji)
  • sol in kajenski poper (po želji), začimbe
  • hladno stiskano olivno olje ali kokosovo mast

Priprava:

V cedilu pod tekočo vročo vodo izperite proso in ga dajte kuhati v hladno vodo, ki naj je bo še enkrat toliko kot pa prosa. Če želite, lahko proso prej čez noč skalite v toliko vode, kot je prosa. V tem primeru naslednji dan dodajte samo eno merico vode. Ko voda zavre, kuhajte še 5 do 10 minut. Proso, pokrit s pokrovko, pustite stati še 15 minut, da vpije vso vodo.
Medtem seskljajte čebulo, korenček, papriko, feferone in redkvico. Na maščobi popražite čebulo ter dodajte ostalo zelenjavo. Pražite minutko ali dve. Odstavite z ognja in zmešajte s prosom. Sesekljajte še baziliko, peteršilj in špinačo ter vse skupaj dodajte proseni jedi. Začinite po želji. 

Vir: Ekomagazin.si

Komentarji

Priljubljene objave