ZDRAV PRIGRIZEK

DOMAČI HAMBRUGER


SESTAVINE:

- rezina sejtana
- rezina tufija
- rukola
- skuta
- kalčki



 

NAVODILA ZA PRIPRAVO:


Iz pirine moke, ki ji dodamo semena ( sezam, laneno seme, bučnice ter sončnično seme ) naredimo hlebček. Hlebček pustimo vzhajati vsaj pol ure, nato ga ponovno zgnetemo, ter pečemo v pečici na 180 pribljižno 35 min. Za lepšo porjavelost lahko skorjico premežemo z nekaj umešanega jajca. Zmes je primerna tudi za semena, ki se lažje sprimejo na povrhnjico.
Sejtan ter tofu, ki smo jima predhodno dodali nekaj začimb, popečemo na ponvi do porjavelosti.

Ko je pirin hlebček pečen, ga razrežemo na tri dele. Spodnji del premažemo s skutimin namazom, nanj položimo liste rukole ter tofu. Nato nanj položimo drugo rezino hlebčka, kamor položimo pečen sejtan in kalčke.

Zelo zdrav in hranilen obrok z visoko vrednostjo beljakovin ter encimov.
Pa dober tek.


Komentarji

Priljubljene objave