DOMAČI PIRINI POLNOZRNATI PIŠKOTI

DOMAČI PIRINI POLNOZRNATI PIŠKOTI

SESTAVINE:

- pirina moka polnozrnata
- semena po želji
- jajce

 

 

 

NAVODILA ZA PRIPRAVO:

Iz moke ter vode pripravimo zmes, ki jo fino pregnetemo v čvrsto kepico. Zmes damo počivati v hladilnik za pol ure. 
Zmes ponovno pregnetemo, ter z moko potresemo podlago, kjer bomo valjali, da se testo ne prime površine. Testo zvaljamo na 3mm debelo plast. Bolj je testo razvaljano oz. tanjše, bolj krhki in hrustljavi so piškotki. Če imate raje bolj rahle, priporočam debelejšo plast. 
Jajce umešamo ter z njim premažemo celotno testo. Takoj zatem, preden se jajce prične sušiti, piškotke potresemo s semeni. Lahko uporabimo lanena, sezamova, bučna... semena dajo poseben okus piškotkom, zaradi česar ne pogrešamo  sladkorja.
Piškotki so popolnoma brez umetnih dodatkov ter sladkih sestavin in jih lahko mirne vesti namakamo v jutranji čajček ali se zvečer ob dobrem filmu pocrkljamo z njimi.
Če želite bolj krhke, vam svetujem, da v maso dodate še nekaj margarine ali masla. Sama tega ne počnem, saj imam raje bolj zdrave piškotke, četudi so bolj trdi.


Komentarji

Priljubljene objave