DOMAČI PIRINI POLNOZRNATI PIŠKOTI
DOMAČI PIRINI POLNOZRNATI PIŠKOTI
SESTAVINE:
- pirina moka polnozrnata
- semena po želji
- jajce
NAVODILA ZA PRIPRAVO:
Iz moke ter vode pripravimo zmes, ki jo fino pregnetemo v čvrsto kepico. Zmes damo počivati v hladilnik za pol ure.
Zmes ponovno pregnetemo, ter z moko potresemo podlago, kjer bomo
valjali, da se testo ne prime površine. Testo zvaljamo na 3mm debelo
plast. Bolj je testo razvaljano oz. tanjše, bolj krhki in hrustljavi so
piškotki. Če imate raje bolj rahle, priporočam debelejšo plast.
Jajce umešamo ter z njim premažemo celotno testo. Takoj zatem, preden se
jajce prične sušiti, piškotke potresemo s semeni. Lahko uporabimo
lanena, sezamova, bučna... semena dajo poseben okus piškotkom, zaradi
česar ne pogrešamo sladkorja.
Piškotki so popolnoma brez umetnih dodatkov ter sladkih sestavin in jih
lahko mirne vesti namakamo v jutranji čajček ali se zvečer ob dobrem
filmu pocrkljamo z njimi.
Če želite bolj krhke, vam svetujem, da v maso dodate še nekaj margarine ali masla. Sama tega ne počnem, saj imam raje bolj zdrave piškotke, četudi so bolj trdi.
Komentarji
Objavite komentar
Zahvaljujem se za komentar